top of page

Coaches, jouw persoonlijke cheerleaders op weg naar succes.

Ik krijg wel vaker de vraag: "Wat is nu eigenlijk het verschil tussen een life coach en een psycholoog?".

Wel, hoe ik het meestal beschrijf is dat een life coach kan dienen als een kompas in de storm van het leven.


Ze helpen u bij het navigeren van persoonlihke doelen en het overwinnen van potentiële obstakels en dit zonder dat hier sprake moet zijn van een diagnose van een psychische aandoening.


Hoewel de onderwerpen waar een life coach en een psycholoog mee aan de slag gaan vaak overlappen, is de aanpak verschillend.

Life coaches gebruiken, zoals een dynamische duizendpoot, een verscheidenheid aan technieken waaronder gesprekstherapie, motivatie, doelgerichte actieplanning en zelfreflectie om hun cliënten te helpen groeien en bloeien.

Een psycholoog is getraind in de geestelijke gezondheidszorg en is gespecialiseerd in het diagnosticeren en behandelen van psychische aandoeningen.


Je zou dus kunnen zeggen dat een life coach actie- en doelgerichter te werk gaat dan een psycholoog.

In dit soort gesprekken volgt dan weleens de vraag: 'Je bent ook psychologisch consulent, waarom kies je daarnaast ook voor de rol van life coach?'

Een coach is meer dan alleen een begeleider. Ik zie mezelf ook als een mentor, een motivator, het is een veelzijdige rol. Een goede coach helpt mensen zichzelf beter te begrijpen door middel van reflectieve vragen en feedback en helpt hen om inzicht te krijgen in hun sterke punten, zwakke punten en gedragsgewoonten. Zie het als een persoonlijke chearleader!


Het kunnen bieden van een niet-oordelende, ondersteunende omgeving waarin cliënten zich vrij voelen om zichzelf te verkennen, hgun dromen na te jagen en positieve veranderingen aan te brengen in hun leven geeft me enorm veel voldoening. Ik ben zowel een gids als een bondgenoot; ik kan de persoon zijn die ik vroeger nodig had, maar de weg niet naartoe vond.


Ik sluit deze blog graag af met het volgende:

Het leven is als een ritje in een achtbaan: je weet nooit wat er om de volgende bocht ligt, maar het is veel minder engs als er iemans is om af en toe eens je hand vast te houden.

Veel liefs,

Kim

10 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page