top of page
<img src="diëtiste-gesprek-zittend.jpg"

Loran

Ik ben Loran Vangenechten, gepassioneerd diëtiste en kindereetcoach, samen met jou ga ik op zoek naar de beste en meest haalbare manier om te bouwen aan die gezondere levensstijl.

Wie is Loran?

Als tiener was ik al enorm bezig met voeding en vooral gewichtsverlies. Ik lette voortdurend op mijn lijn en probeerde elk dieet, elke (sap)kuur en elk detoxprogramma uit dat in de boekskes stond. Tot ik ontdekte dat een gezonde levensstijl niet bestond uit strenge regels, afwegen en enkel groenten eten. Een evenwichtig eetpatroon met af en toe een beloning was voor mij de beste manier om mijn gewicht onder controle te houden. 

 

Deze zoektocht zorgde ervoor dat ik anderen ook wou helpen, zodat zij niet in de valkuil van strenge diëten zouden vallen. Hierdoor studeerde ik enkele jaren geleden af als diëtiste, sindsdien behaalde ik ook 2 postgraduaat diploma's: diabetes en nierproblemen. 

 

En aangezien eten niet enkel gaat over voeding maar ook over de gedragingen, gedachten en gevoelens daarrond verdiepte ik me de afgelopen jaren ook in coachingstechnieken. 

In de begeleiding kijk ik ook verder dan enkel hetgeen jij eet, maar gaan we ook met het mentale aspect aan de slag. 

Naast volwassenen begeleid ik ook kinderen en jongeren in de praktijk hiervoor maak ik gebruik van 2 programma's: 'hip&healthy' & fussie foodies

Waar kan ik je mee helpen?

Nefrologie*

Ben jij door de huisdokter of  nefroloog doorverwezen naar een diëtiste omwille van nierproblemen. Dan kan je daarvoor zeker bij mij terecht.

Bij nierproblemen is het belangrijk om zeker ook je voeding en levensstijl aan te passen. Via een uitgebreide anamnese kan jij meteen aan de slag met het aanpassen van bepaalde gewoontes om de nier zo goed als mogelijk te sparen.

Hierbij is het ook belangrijk om verpakkingen te leren lezen zodat jij bij elk product goed op het zoutgehalte kan letten. Tijdens de opvolg consultaties gaan we hier zeker op in, zodat jij met veel zelfvertrouwen in de winkel voor het juiste product kan kiezen!

Diabetes*

Zit jij in een voor- of zorgtraject? Dan heb jij ook recht op consultaties bij een diëtiste, die gedeeltelijk of volledig worden terugbetaald door de mutualiteit. Als diabeteseducator help ik jou graag verder om een gezonde levensstijl verder te zetten. 

 

Hiervoor gaan we aan de slag met een uitgebreide anamnese om de grootste voedingsfouten op vlak van suiker, zout en verzadigde vetten aan te kaarten. 

Ook het lezen van verpakkingen en het kijken naar de hoeveelheden van vetten, suikers en zout zijn enorm belangrijk. Daarom gaan we in één van de opvolg consultaties aan de slag met het lezen van verpakkingen. 

Darm problemen*

Heeft u al langer last van maag- en/of darmproblemen? 

Kan u moeilijk of juist te vaak en te makkelijk naar het grote toilet? 

Heeft u vaak een opgeblazen gevoel of lucht in de darmen? 

Voelt u vaak druk, pijn of een ambetant gevoel rond de buik? 

 

Dan is het fodmap-dieet mogelijk iets voor jou: 

 

Met het fodmap-dieet gaan we alle FODMAPS - kort gezegd bepaalde koolhydraten en vezels die we dagdagelijks eten voor een tijd elimineren uit het voedingspatroon. Op deze manier krijgt de spijsvertering en vooral de darm tijd om te herstellen. Klachten zullen stelselmatig afnemen en u zal zich stilletjes aan beter voelen. 

 

Wanneer de klachten (bijna) allemaal weg zijn gaan we fodmap per fodmap opnieuw introduceren om op die manier te weten te komen waarop u voordien reageerde. 

Na dit volledige proces weten we welke voedingsmiddelen je uit je voedingspatroon zal moeten verwijderen zodat je verder kan zonder klachten. 

Samen gaan we op zoek naar voedingsmiddelen, producten en recepten die zonder problemen wel passen in uw persoonlijke situatie.

Volwassenen

Tijdens het eerste gesprek leren we elkaar kennen, vooral jouw verhaal is belangrijk. Via verschillende vragen tracht ik te weten te komen, welke doelen jij voor jezelf opstelt, waar je graag aan wil werken en wat je verwacht van onze gesprekken. 

Afhankelijk van de noden en specifieke wensen wordt er een uitgebreide anamnese afgenomen en ga je diezelfde dag al met enkele streefdoelen naar huis.

Tijdens het tweede gesprek blikken we terug op de afgelopen periode, hoe heb jij dit ervaren? Wat ging goed en wat ging misschien wat minder? Welke streefdoelen waren heel haalbaar en hoe heb je deze in je dagelijks leven kunnen inpassen?

Na dit gesprek kan je aan de slag met het opgestelde behandelplan. 

 

Door vanaf het derde consult geregeld op gesprek te komen kunnen we jouw vooruitgang goed bijhouden, ik ben er om bij te sturen waar nodig, te ondersteunen en extra motivatie te bieden.

Jouw vragen en bekommernissen worden ook tijdens deze opvolg consultaties besproken. 

* consultaties komen in aanmerking voor terugbetaling van de mutualiteit als het RIZIV mits voorleggen van een doktersattest. Voor meer informatie kan je mij altijd even contacteren.

bottom of page